Δήμος Λιβαδίου Ν. Λαρίσης

dimos.livadi.gr

   Αρχική | Νέα | Επικοινωνία | Συνδέσεις
 

Νέα του Δήμου 2009 - 2010

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΛΙΒΑΔΙΟΥ

Ταχ. Δ/νση 40002 Λιβάδι

 

ΑΡΙΘΜ. ΑΠΟΦ: 21/2010

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λιβαδίου κατά τη συνεδρίαση του, στις 21 Απριλίου 2010, αποφάσισε ομόφωνα και εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα.

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

 

Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο αφού ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο, τους διευθυντές των σχολείων του Λιβαδίου και τους Συλλόγους Γονέων όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης για την απόφαση της κας Υπουργού, για την κατάργηση του Λυκείου Λιβαδίου και την μετατροπή του σε Γυμνάσιο Λιβαδίου με Λυκειακές τάξεις καταδικάζει ομόφωνα την παραπάνω απόφαση ως παντελώς άδικη  με το σκεπτικό ότι:

·         Το Λιβάδι το οποίο μάλιστα η κ.  Υπουργός επισκέφτηκε στο 1ο Συνέδριο για την Ανάπτυξη του Δήμου Λιβαδίου Ολύμπου τον Αύγουστο του 2001, και μίλησε γι αυτό με τα καλύτερα λόγια,  είναι ένα ορεινό χωριό με 1200 μ. υψόμετρο, με δύσκολο οδικό δίκτυο, με καιρικές και συγκοινωνιακές δυσκολίες (δρομολόγια ΚΤΕΛ μια φορά την ημέρα, 5 μήνες με χιόνια) και απόσταση πάνω από 35 χιλιόμετρα από τα αστικά κέντρα.

·         Ο υποβιβασμός αυτός του Λυκείου θα έχει αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία γιατί θα αποτελέσει αιτία αστυφιλίας και ερήμωσης του οικισμού, που τόσα χρόνια με την γεωργοκτηνοτροφία του στηρίζει την Εθνική Οικονομία.

·         Ένα αυτόνομο σχολείο είναι σε θέση να συμμετέχει σε πολυεπίπεδες δράσεις, να παράγει πολιτισμό και να προάγει την παιδεία σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό.

·         Οι σχολικές μονάδες του Δήμου μας έχουν συσταθεί και οργανωθεί ύστερα από πολλούς αγώνες και των κατοίκων αλλά και προσωπικοτήτων του τόπου μας, σε δύσκολα χρόνια για την παιδεία. Τα σχολεία έχουν κτιστεί με δωρεές Λιβαδιωτών,  όπως της οικογένειας Ζάννα,  και πολλών άλλων. 

·         Η παράδοση του Λιβαδίου στην εκπαίδευση είναι μεγάλη. Δάσκαλοι πανελλήνιας εμβέλειας όπως ο Ιωάννης ο Πέζαρος, ο Άνθιμος Ολυμπιώτης κ.α. δίδαξαν στα σχολεία του Λιβαδίου. 

 

Απαιτούμε  να ληφθούν υπόψη οι ιδιαίτερες συνθήκες του χωριού μας και ο χαρακτηρισμός του από το Υπουργείο ως δυσπρόσιτο. Είναι το μοναδικό Λύκειο της Ελλάδας που λειτουργεί σε υψόμετρο 1200 μέτρα και πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί.

 

Το Δημ.  Συμβούλιο ζητά ομόφωνα από την κ.  Υπουργό, να λάβει σοβαρά υπ΄ όψιν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής  και να  ανακαλέσει την  απόφασης της.  .

Το Γενικό Λύκειο Λιβαδίου ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να παραμείνει αυτόνομο.

 

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι η κ.  Υπουργός, η οποία μέρος της καταγωγής της είναι και από τον τόπο αυτό, δε θα μας απογοητεύσει.

 

Το παρακάτω ψήφισμα να αποσταλεί στην Υπουργό Παιδείας δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων, στην Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στον Νομάρχη Λάρισας, την έπαρχο Ελασσόνας, τον Περιφερειακό Διευθυντή εκπαίδευσης  Ν. Λάρισας. τον Προϊστάμενο  δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Λάρισας, στο γραφείο  δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ελασσόνας καθώς και  στον Τοπικό τύπο.

 

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Καψάλης Ευάγγελος

 

.

 

Νέα

 

Ο Δήμος
Ιστορικά Στοιχεία
Αξιοθέατα
Πολιτιστικά
Φωτογραφίες  Δείτε ακόμη

Γ. ΟλύμπιοςΑρχείο

2007

2008


ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ Ε.Γ.Τ.Π.Ε-Π ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ