Δήμος Λιβαδίου Ν. Λαρίσης

dimos.livadi.gr

   Αρχική | Νέα | Επικοινωνία | Συνδέσεις
 

Νέα του Δήμου 2009

Με την Εκδήλωση του Προφήτη Ζαχαρία στον αρχαιολογικό χώρο του Καστριού το Σάββατο 5/9 και το Μνημόσυνο του Γεωργάκη Ολυμπίου την Κυριακή 6/9 ολοκληρώθηκαν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Καλοκαιριού του Δήμου Λιβαδίου.

 

Στην εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Προφήτη Ζαχαρία παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Λιβαδίου κ Γαλάνης Γεώργιος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο αρχαιολόγος κ. Κουγιουμτζόγλου Σπύρος ενώ τον Αγιασμό τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης Βησσαρίων Καραλάσκος και ο πατήρ Ιωάννης Βαλιώτης.

 

*****

 

Με επιτυχία στέφθηκε η 188η επέτειος θανάτου του Εθνικού Ήρωα Γεωργάκη Ολύμπιου την Κυριακή 6/9 αφού βοήθησε και ο καιρός.

 

Στις 10:00 το πρωί οι επίσημοι καλεσμένοι συνοδεία του Δημάρχου Λιβαδίου μετέβηκαν στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου για την τέλεση  του μνημόσυνου.

 

Στο μνημόσυνο χοροστάτησε ο Αρχιμανδρίτης Χαρίτων Τούμπας ενώ στην επιμνημόσυνη δέηση ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ελασσόνας κ.κ. Βασίλειος.

 

Στη συνέχεια μετέβησαν στον Ανδριάντα του Γ. Ολυμπίου στο Κιόσκι για την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων.

Μεταξύ πλήθους καλεσμένων και επισκεπτών παρευρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Γκούπας Φώτιος ο οποίος κατέθεσε στεφάνι ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού και της Κυβερνήσεως. Παρών επίσης ήταν και ο βουλευτής Λάρισας κ. Κώστας Αγοραστός.

 

Στεφάνια κατέθεσαν η Έπαρχος Ελασσόνας κ. Μαμάρα Μαρία, ο Αντινομάρχης Λάρισας κ. Τσιουρής ως εκπρόσωπος του Νομάρχη, ο Αντινομάρχης Πιερίας κ. Μπουρονίκος ως εκπρόσωπος του Νομάρχη Πιερίας, εκπρόσωποι 1ης Στρατιάς, Ελληνικής Αστυνομίας, και Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας.

Ακολούθησε ο Δήμαρχος Λιβαδίου κ. Γαλάνης Γεώργιος, ο Αντιδήμαρχος Σαρανταπόρου και εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων.

 

Η συνέχεια περιλάμβανε δεξίωση στο Δημοτικό Κατάστημα και γεύμα προσκεκλημένων επισήμων.

 

 

Νέα

 

Ο Δήμος
Ιστορικά Στοιχεία
Αξιοθέατα
Πολιτιστικά
Φωτογραφίες  Δείτε ακόμη

Γ. ΟλύμπιοςΑρχείο

2007

2008


ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ Ε.Γ.Τ.Π.Ε-Π ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ