Δήμος Λιβαδίου Ν. Λαρίσης

dimos.livadi.gr

   Αρχική | Νέα | Επικοινωνία | Συνδέσεις

Πολιτιστικά

Τα τελευταία χρόνια ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ που έχει καθιερωθεί στο Δήμο Λιβαδίου, είναι πλούσιος από πολιτιστικές και πνευματικές εκδηλώσεις.  

Η έναρξη γίνεται με το Πανηγύρι του Πρ. Ηλία την 19-20 Ιουλίου στο Λιβάδι με  Εκδηλώσεις που συνοδεύονται από τα Λιβαδιώτικα κλαρίνα.

 

 

Κάθε χρόνο 5 και 6 Αυγούστου πραγματοποιείται το καθιερωμένο Πανηγύρι της Δολίχης.

Στις 5 Αυγούστου το απόγευμα τελείται Μέγας Εσπερινός στον Βυζαντινό Ι.Ν. Θείας Μεταμορφώσεως Του Σωτήρος με αρτοκλασία και περιφορά της εικόνας γύρω από την πλατεία.

Ακολουθεί στην πλατεία της Δολίχης γλέντι με δημοτική και λαϊκή ορχήστρα.

Στις 6 Αυγούστου το πρωί γίνεται η πανηγυρική δοξολογία στο Ι.Ν. του Αγίου Δημητρίου. Το απόγευμα το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου μαζί με άλλα χορευτικά συγκροτήματα που προσκαλούνται από το Σύλλογο του χωριού δίνουν άλλη νότα στο γλέντι που θα ακολουθήσει.

  Το πανηγύρι της Παναγίας στις 15 Αυγούστου είναι το μεγαλύτερο. Χιλιάδες επισκέπτες και Λιβαδιώτες απ' όλα τα μέρη της Ελλάδας και του Εξωτερικού απολαμβάνουν στη σκιά του αιωνόβιου πλατάνου, στην κεντρική πλατεία του Λιβαδίου το μοναδικό λιβαδιώτικο τσίπουρο, τον εκλεκτό μεζέ από ζυγούρι, τα παραδοσιακά "όργανα" (δημοτικές ορχήστρες) αλλά και λαϊκές ορχήστρες.

Περιλαμβάνει επίσης τον καθιερωμένο Χορό Γερόντων και τη συμμετοχή διαφόρων χορευτικών συγκροτημάτων Πολιτιστικών Συλλόγων.

Οι Μουλαροδρομίες την Κυριακή μετά τον Δεκαπενταύγουστο, περιλαμβάνουν την ανάβαση με μουλάρια στο βουνό στην περιοχή "Χαϊδάρι".

Το μνημόσυνο του Εθνικού μας Ήρωα Γεωργάκη Ολυμπίου τελείται κάθε πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου.

Επίσης ο «Πολιτιστικός Αύγουστος» αποτελείται από πληθώρα άλλων εκδηλώσεων που υλοποιούνται από το Δήμο Λιβαδίου σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, όπως μουσικές βραδιές, θεατρικές παραστάσεις κλπ. έως τέλος του Σεπτεμβρίου.

 

 

Πολιτιστικά:

Πολιτιστικός Αύγουστος

 

Ο Δήμος
Ιστορικά Στοιχεία
Αξιοθέατα
Πολιτιστικά
Φωτογραφίες


  Δείτε ακόμη

Πολιτιστικός Αύγουστος
Πρωτοχρονιά - Αγ. Τριάδα
Καταστήματα

ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ Ε.Γ.Τ.Π.Ε-Π ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ